Zigeuner eieren maak je zo

INGREDIENTEN 3 personen

1 rode paprika
2 stengels bleekselderij
1 ui 150 gram sperziebonen
3 middelgrote aardappelen 4 flinke tomaten
3 worteltjes 4 tenen knoflook
100 gram fijngesneden chorizo
100 gram fijngesneden serranoham
1/2 tl chilivlokken
 
Voorbereiding
 

Verwijder het zaad uit de tomaten en snijd er blokjes van.
Snijd de paprika, bleekselderij, ui,
sperziebonen, wortel en aardappel in kleine stukjes.
Snipper of pers de knoflook.
Verwarm de oven voor op 200 graden.

Bereidingswijze
 

Verhit in de wok een scheut olie en bak,
de verschillende groenten aan.
Niet alles in een keer maar steeds wat toevoegen.
Tot slot doe je de tomaten erbij, de chili, de chorizo,
de ham en enkele lepels water.
Schep goed door en laat, met een deksel op de pan,
15 minuten zachtjes gaar worden.
Schep nu alles in een ovenschaal en breek hierboven 6 eieren.
Schuif de schotel 10 minuten in de voorverwarmde oven.
De eigelen blijven geel maar zijn wel degelijk gestold. 
6 eieren olijfolie

Schuif de schotel 10 minuten in de voorverwarmde oven.
De eigelen blijven geel maar zijn wel degelijk gestold.
denk dus niet dat ze eerst wit uit moeten slaan zoals bij de chinees.

Commentaar schrijven

Commentaren: 0