Zelf Tomatenketchup maken

Tomatenketchup is lekker en heel makkelijk zelf te maken.
Nog een leuk ideetje om je tomaten te verwerken.

Wat heb je nodig?
1250 gram verse tomaten
½ rode paprika
1 ui
1 teentje knoflook
1 rode appel met schil (ter vervanging van suiker)
50 ml rode wijnazijn
kruiden: paprikapoeder, cayennepeper, kaneelpoeder, zout en peper
2 kruidnagels
1 laurierblad

Hoe maak je het klaar?
Spoel de tomaten en paprika.
Verwijder de zaadlijsten bij de paprika en snijd alles in stukjes.
Doe de stukjes in een kookpot samen met de appel, de ui en de knoflook.
Voeg er wat water aan toe en laat gedurende een half uur zachtjes pruttelen. Roer nu en dan en voeg eventueel nog wat water toe.
Haal de pan van het vuur en pureer met een staafmixer.
Voeg alle kruiden toe naar eigen smaak en de azijn.
Laat de saus nog een uurtje op een zacht vuurtje indikken. 

Breng de ketchup verder op smaak met wat peper en zout en druk het mengsel door een zeef.
Bewaar de ketchup in gesteriliseerde potten in de koelkast.


Commentaar schrijven

Commentaren: 0