Hoe maak je zelfgemaakte aardbeienjam

Hoe maak je zelfgemaakte aardbeienjam

Voorbereidingstijd: 5 | Bereidingstijd: 15  | Total bereidingstijd: 20
Hoeveelheid: 1 potje aardbeienjam (zoals op de foto)

Wat heb je nodig voor aardbeienjam (ingrediënten):

  • 250 gram aardbeien
  • 175 gram geleisuiker
  • 1 eetlepel citroensap
  • rasp van een halve citroen

Hoe je zelf aardbeienjam maakt:

  1. Haal de kroontjes van de aardbeien, even afspoelen onder de kraan en snijd ze in kleine stukjes. Doe de stukjes aardbei vervolgens in een steelpannetje.
  2. Voeg de citroenrasp, citroensap en de geleisuiker toe aan het steelpannetje en zet het geheel op middelhoog vuur.
  3. Roer het af en toe goed door en laat de jam rustig pruttelen tot het één geheel wordt en het iets indikt. Test door middel van de geleiproef of de jam klaar is. Als de jam klaar is giet je deze in een potje. Draai de deksel erop en zet het potje ondersteboven en laat de jam volledig afkoelen. Eet smakelijk!

De jam kun je ongeveer een half jaar tot een jaar afgesloten bewaren buiten de koelkast. Des te schoner je werkt, des te langer je de jam kunt bewaren.


Commentaar schrijven

Commentaren: 0